Κλινικές Μελέτες

PHARYNDOL

To Pharyndol Spray είναι αποτέλεσμα έρευνας 15 ετών και έχει τιμηθεί με το βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι περισσότερες λοιμώξεις του ανωτέρου αναπνευστικού είναι ιογενούς αιτιολογίας

Δύο γλυκοπρωτεΐνες, η αιμοσυγκολλητίνη και η νευραμινιδάση που βρίσκονται στην επιφάνεια του ιού, ειναι υπεύθυνες για την μολυσματικότητα και μεταδοτικότητα του ιού, δεδομένου οτι βοηθούν την σύνδεση του ιού πάνω στο κύτταρο ξενιστή (και κατ’ επέκταση την είσοδο του ιού μέσα σε αυτό) καθώς και την απελευθέρωση του γενετικού υλικού του ιού, μέσα στο κυτταρόπλασμα του κυττάρου ξενιστή.

Οι γλυκοπρωτεΐνες αυτές αφού προσκολληθούν στον βλεννογόνο του φάρυγγα, διεισδύουν στα επιθηλιακά κύτταρα με την ενδοκυττάρωση και πολλαπλασιάζονται μέσα σε αυτά. Αυτή η διαδικασία παράγει νέα ιϊκά σωματίδια που θα βγουν για να μολύνουν τα γειτονικά κύτταρα. Αυτό το φαινόμενο συνεχίζεται για όσο διάστημα το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας δεν είναι ενεργοποιημένο, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριακών λοιμώξεων και φλεγμονής.

Η ιδανική θεραπεία πρέπει να εμποδίζει την πρόσδεση του ιού στα κύτταρα, να απομακρύνει τα παθογόνα βακτήρια και να καθαρίζει την επιφάνεια του λαιμού, ώστε να αποκαθίσταται ο βλεννογόνος του φάρυγγα.
 

Το Pharyndol spray είναι καινοτόμο σκεύασμα νέας γενιάς, με αντι-ιική δράση

Μετά απο αρκετά χρόνια έρευνας στα εργαστήρια της VITRO-BIO στη Γαλλία, διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένα φυτικά πολυμερή, όπως οι τανίνες Vitis vinifera και Sambucus nigra, μπορούν να δεσμεύσουν τις γλυκοπρωτεΐνες του ιού και κατ αυτόν τον τρόπο ο ιός να μην μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα του ξενιστή. Έτσι η ιογενής λοίμωξη σταματά. Επιπλέον προκειμένου να απομακρυνθούν οι παθογόνοι μικροοργανισμοί απο τον φάρυγγα, οι επιστήμονες της VitroBio ανέμιξαν αυτά τα αντι-ιικά πολυμερή σε ένα διάλυμα γλυκερόλης, που ειναι 18 φορές πιο υπέρτονο απο το θαλασσινό ή το αλμυρό νερό και δεν προκαλεί ερεθισμό. Μόλις το Pharyndol spray έρθει σε επαφή με τον φλεγμαίνοντα βλεννογόνο του φάρυγγα, προκαλεί μεταφορά της περίσσειας υγρού προς τον εξωτερικό χωρο, που έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση της φλεγμονής και την άμεση ανακούφιση απο τον πονόλαιμο.

Το Pharyndol spray κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες. Στη Γαλλία, κυκλοφόρησε από την BMS -UPSA με την επωνυμία FERVEX.

Στην Ελλάδα το Pharyndol® κυκλοφορεί ως ιατροτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας Ι, από την εταιρεία bioAxess Pharmaceuticals σε δυο μορφές: Ενηλίκων: Pharyndol Spray 30ml & Παιδικό: Pharyndol Spray Kid 20ml.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1.A new therapeutic approach to neutralize throat surface proteases and virus glycoproteins simultaneously for the treatment of influenza virus infection. International Journal of Virology, 1-11, 2011.
2.Ιnnovative Scientific Concept of Topical Virus Glycoprotein Inhibitors Incorporated in Hyperosmotic Glycerol Revolutionizes. Int J Pharm Sci Drug Res. 6 (1); 1-11, 2014
3.A pilot clinical trial to evaluate the efficacy of a topical antiviral osmotically active hypertonic solution (VB-Th4) for the treatment of influenza virus induced sore throat. J Clinic Trials.1,1-7, 2011